måndag 14 april 2008

Palak paneer



Det finns en facebookgrupp som heter palak paneer. Det säger väl en hel del.

Ca 3 port

Bladspenat fryst 1/2 paket
1 gul lök
2 vitlökar
2 tomater
1/2 citron
1 grönsaksbuljong
2-3 dl turkisk yoghurt kokbar
1 paket halloumi

En liten bit paprika
Färsk koriander
Ingefära
Hel spiskummin
Chilli

Bryn en hackad gul lök i smör - lägg efter en stund i hackad vitlök, 1 tsk spikkummin, 1/2 tsk chilliflarn, 3 cm hackad ingefära: fräs på en stund. När det är mjukt lägg på spenaten och fräs tills den är mjuk. Pressa över citron och smula/riv grönsaksbuljong. Hacka tomat och paprika grovt och lägg i. Häll sedan på yoghurt och låt sjuda en stund. Hacka några kvistar färsk koriander och rör ner. Skär upp halloumi i kuber och stek den separat i olja tills den får färg. Blanda ner den med resten.

Hacka upp ytterligare 3 cm (rå) ingefära och strössla över det samt några kvistar koriander. Det gör susen.

Servera med ris. Låt koka med ett par kardemummakapslar. Då blir det sådär indiskt.
_______________________________


Kanske lite ljummen morotssallad till?

2 morötter
1/2 tsk senapsfrö
1/2 tsk korianderfrö
lite citron

Hyvla morötterna med potatisskalare, fräs den snabbt i en kastrull med lite olja, kryddorna, lite salt och en kläm citron. Crunchy!

1 kommentar:

Alexandra sa...

'Kocken', vilken fantastiskt smarrig blogg! Jag kommer garanterat titta in för inspiration + recept när jag har mat-torka.

Tack för den utsökta maten idag!
:^)