lördag 7 juni 2008

Quesadilla med kyckling och bönor





Aspudden-Gustavsberg tur&retur, sex mil. Utflyktsmålet var en vernissage på konsthallen där. En rejäl cykeltur, det gick ganska bra trots min knarrande cykel. Passerade på hemvägen Orminge, där det finns en Lidl, den minst PK affären av dem alla. Hade hört att dom har billig bladpersilja där, så jag parkerade cykeln för att undersöka saken. Problemet är bara att jag har lite svårt att sätta gränser när det kommer till att shoppa mat. I synnerhet när det finns fyndfaktor inblandat. Prisvärda citroner! Fårost, klipp om man köper 2 paket. Hmm - intressanta tyska sesamkex. Det gick av bara farten, lastade strax cykeln med åtskilliga kilo billig Lidl-mat. Ungefär 2 mil hemifrån... Men jag cyklade tappert och lite matkasse-vinglande hemåt och fantiserade samtidigt om den kommande middagsmaten.

... å jag drömde mig fram till Quesadillas;

För 2 pers:
2-4 bröd beroende på storlek
1-2 kycklingfile
(marinad: balsamvinäger 1 msk, 1 tsk salt, 1/2 lime, 1 vitlöksklyfta, 1 msk olja)
1 dl majs
1 dl kidneybönor
1 gul lök
2 tomater
1 msk japalenos
1 dl riven lagrad ost
några kvistar koriander
1/2 lime
salt svartpeppar

Guacemole
1 avocado
1/2 tomat
1 vitlöksklyfta
1/2 lime
salt
spiskummin

Skär kycklingen tunt och låt den dra en stund i marinaden, hacka upp den gula löken och fräs i olja, häll på kycklig med marinad och stek tills den ser klar ut, häll på majs bönor japaleno och grovt hackad tomat, fräs en stund. Tag från plattan. Salta och peppra. Pressa lime över, hacka ett par kvistar koriander och rör om. Tag en ny panna eller diska den du använt. tag tortillabröd och klicka fyllning i mitten, på längden. Sätt den rivna osten på fyllningen. Vik in kanterna. Stek i torr panna tills brödet fått färg.

Servera med guacemole och lite sallad

Guacemole kan göras på detta vis: Mosa en avocado med gaffel, rör/mosa ner: en halv lime, en liten riven klyfta vitlök, en finhackad halv tomat, en nypa salt och en nypa spiskummin.

Sen är det klart.

2 kommentarer:

Anonym sa...

nästa gång du cyklar den vägen, så stanna till i ektorp centrum och köp lite god italiensk mat på den italienska restaurangen eller rejäl svensk husmanskost på tant åkes. deras stekta strömming med potatismos är inte att leka med. kaffe på maten tar du på gateaux tillsammans med en god kaka. cykla sedan förbi saltängen, ner på strandpromenaden och till nymans minne eller vad fasiken det heter och drick kvällens vin i trädgården. /sara

Kocken sa...

tack för tipset!