måndag 4 augusti 2008

Majsplättar med bönsalsa/sallad


Majsen är söt och det blir så gott med latinosmakerna till - spiskummin, lime, koriander och avocado.

Plättar:
1 burk majs, ca 4 dl
1 ägg
1 msk majsstärkelse
1 klyfta hackad vitlök
1/2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk spiskummin, gärna hel
1 tsk paprikapulver
1 tsk curry

+ koriander eller basilika
________________________

Salsa:
2 mogna tomater
1/2 burk svarta bönor
Saften av en lime
1 avocado
1/4 purjolök
2 msk heinz chillisås
1 tsk salt
svartpeppar

________________________

Mixa samtliga ingridienser till majsplättarna. Stek i olja på hög värme, klicka ut ca 2 msk i varje biff, stek några minuter på varje sida tills dom blir gyllene och håller ihop.

Salsan går bra att fixa ihop medan biffarna steker: Hacka tomat, purjo, bönor (utan spad). Blanda ihop med limesaft och chillisås, salt och peppar. Rör försiktigt ner avocado.

Servera direkt gärna med lite strimlad koriander eller basilika över.
________________________

Jag blev tipsad om majsplättar från min arbetskompis Malin. Tack!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hei!
Godt at vi har opprettet kontakt oss matbloggere imellom.
Det var jo du som inspirerte meg til å lage min egen matblogg faktisk. (men da visste jeg jo ikke at det var deg, det fortalte Sara først i juni...)
Jeg har linket til deg, for å være helt åpen på denne stjålne ide, he-he.
Du har inpirert Karin og meg til mange herlige middager, og nå får jeg tilbakemelding fra mine venner om at de kommer seg opp av sofaen og ut på kjøkkenet, takket være min blogg.
Jeg har altså ført stafettpinnen over landets grenser, og kanskje er du og jeg et skritt nærmere til å redde verden.
Ikke dumt.