lördag 18 oktober 2008

Lins- & morots-enchilada


En gammal favorit från mitt kök.

Två pers:

1 dl röda linser
1 lök
2 mörötter
1 kyfta vitlök
1/2 grönsaksbuljong
1 tsk spiskummin
knappt en halv citron
1 dl riven parmesan. eller mer!
lite grönt typ persilja eller koriander

2 enchilada bröd

Koka 1 dl linser med 2 dl vatten och 1/2 tsk salt i knappt 10 min, på låg värme under lock.

Hacka gula löken, riv moroten grovt, stek i olja tillsätt efter en stund vitlök och pressa citron (kanske en halv), riv en halv grönsaksbuljong och smula över. Stek till blandingen blir mjuk. Häll av vattnet från linserna och blanda ner. Tag från plattan - blanda ner kryddgrönt.

Tag en ren torr stekpanna - lägg ett enchilada bröd och fyll halva sidan strö ost över. Vik dubbel. Stek på båda sidor. Serveras med en sallad.

Inga kommentarer: