onsdag 25 februari 2009

Kyckling & rotfrukter i vin


Har man en kvarts flaska vin efter helgen kan man använda det i en riktigt god sås.

3 portioner:
2 kycklingfiléer
1 stor gul lök
2 klyftor vitlök
1 stor eller 2 små morötter
1 stor eller 2 små palsternackor
1 burk hela tomater
3 dl vin
1/2 tsk salt
1 buljongtärning
svartpeppar

+ turkisk yoghurt
+ gott bröd (eller bulgur eller ris)

Skala och hacka rotsakerna ganska stora bitar. Fräs kycklingen i bitar och lägg åt sidan, fräs lök och vitlök med rotfrukterna. Salta. Skär upp de hela tomaterna i stora bitar och häll på + spad. Koka upp kyckling och allt med vin+buljong och låt puttra i 10-15 minuter under lock. Smaka av med salt & peppar.

Servera med en klick yogurt och en bit bröd så man kan suga upp all sås. Jag hade också en bönsallad med persilja, äppe smaksatt med pepparot & citron.

Inga kommentarer: