måndag 16 februari 2009

Tandoori-lax med wok


Ah! Ett steg närmare den fantastiska goda tandoori chicken sizlar – jag brukar beställa på Indian garden. Dom måste ha en massa lime i marinaden. Och salt. Det här är lax och blev också mycket gott.

3 portioner:

Lax motsvarande 3 portioner
1 lime
2 krm salt
1 msk tandoorikrydda

Börja med att skära laxen i bitar och marinera i en skål. Låt marinera medan du förbereder det andra, eller gärna en stund innan.

Wok:
Breda risnudlar för 3 pers
1 broccoli
1 stor morot
1 paprika

woksås
2 cm ingefära, finhackad
2 klyftor vitlök, finhackad
2 msk ljus soja
2 msk risvinäger
1 msk socker
1 tsk chilliflakes
(1 tsk sesamolja)

Koka nudlarna tills dom är nästan precis klara. Häll i ett durkslag och skölj med kallt vatten,

Skär morot i 1/2 cm tjocka skivor på diagonalen, bryt upp broccolin i mindre buketter, paprikan i stora bitar.

Såsen: rör ihop.

Hetta upp en stekpanna med 2 msk olja, stek morötter och broccoli i några minuter, stek sedan med paprika i ytterligere ngn minut. Häll på woksåsen och låt det nästintill steka torrt. Blanda då ner nudlarna och stek på en liten stund till.

Laxen påbörjas under wok-sessionen: Stek i ganska mycket olja i en stekpanna eller kastrull med lock, det kan skvätta lite. Förhoppningsvis blir det klart ungefär samtidigt.

Inga kommentarer: