tisdag 10 mars 2009

Thai-fisk-gryta


Mättande med många smaker. Inspirerad av en lunch jag äter ibland på Nana-thai på långholmsgatan.

3-4 pers:

1 gul lök
1 klyfta vitlök
1 paprika
2 stjälkar citrongräs
1 buljong
2 krm salt
300 gr vit fisk
1/2 zuccini
2 dl kikärtor
+
1 burk kokosmjölk
röd curry
1 röd chilli, finhackad
1 bit ingefära, finhackad
1/2 lime (eller lite mer)
1 tsk socker

Krossa stjälken på citrongräset, klyfta lök och hacka vitlök, skiva zuccini grovt. Fräs allt i olja. Häll på kokosmjölken, ingefära, curry och buljong, salt och socker, låt puttra under lock i 5-10 min. Lägg sedan ner fisk i bitar och grovt hackad paprika - koka kort tills fisken är klar. Pressa lime och smaka av med salt och peppar, tag ev lite mer lime. Servera med ris eller bulgur.

1 kommentar:

nisse sa...

Låter som en bra variant - gott med citrongräs. Har just börjat laga en liknande rätt, behöver skruva på den lite...

http://www.nilserikjonas.se/2010/08/middag-thaisoppa-med-fisk-o-rakor/