fredag 1 maj 2009

Pimpa oliverna!


Är man fattiglapp eller bara en hederlig snålis kan man ibland vilja dra ner på hushållskostnaderna. Oliver t.ex, kan ju vara ganska dyrt – eller jättebilligt. Svarta oliver skulle jag aldrig kompromissa med, budget-varianten smakar bara plåtburk. Gröna oliver däremot kan vara helt ok. Jobbar man vidare lite med dem så blir de nästan delikata! Passar bra om man har liten vickning.

Marinerade oliver:

2 dl gröna oliver (av budgetmodell)
1/2 dl olivolja
1/2 citronskal grovrivet
knappt 1/2 citron saft
1 tsk rosmarin
1 liten klyfta vitlök finriven

Det är ju som vanligt godare desto längre marinaden får verka men det går helt ok att äta dem omedelbart också. Vilket brukar vara fallet.

Ps. Nu drar kocken till London - men dont worry - jag är hemma snart igen, förhoppningsvis med många nya matidéer.

Inga kommentarer: