onsdag 2 september 2009

Örtig ugnsomelett med feta



Skördeglädje för balkongodlare!

2-3 portioner

stor näve koriander
stor näve persilja
stor näve mynta
- eller vad har ni odlat på era balkonger i sommar? det kan ni också slänga ner. Så länge det inte är röka.
4 ägg
1 dl yoghurt eller gräddfil
1/2 tsk salt
stor klyfta vitlök finhackad
1 tomat
1/2 paket grekisk feta

Mixa örterna med ett ägg. Vispa sen ihop med de andra äggen + yoghurt salt, vitlök, så det blir lite pösigt.

Smörj en ugnsfast form. Häll ner smeten. grädda i några minuter på 225 grader, så det börjar stelna en aning. Tag ut och strö de skivade tomaterna fetan uppe på.

Grädda tills den får lätt färg. Servera med en bit bröd och en god sallad.

Denna innehöll
1 stor morot
purjo
zuccini
sesam och solrosrfö
1 msk balsamvinäger
1 msk japansk soja

Inga kommentarer: