tisdag 29 september 2009

Pasta med (snabb) tomatsås


Har ni hört talas om pasta? Det är jättegott. Tomatsås är en specialitet som passar till.

Per person:
2 tomater medelsize
1 klyfta vitlök, finhackad
1 msk olivolja, snåla ej!
liten nypa socker
större nypa salt
och en liten klämm av citron
+
oregano och eller basilika
parmaggio!
och pasta

Jag kokar pasta och slänger ner lite morotsslantar på slutet. Salta vattnet ordentligt! Godast är spagetti tycker jag men man tager vad man haver.

Såsen: alltså inget mammamia-långkok här inte, det går snabbt! Fräs eller snarare smält vitlöken i oljan, inte så den får färg utan bara så smaken mjuknar, kasta på grovt hackad tomat och eventuellt färsk oregano, salt & socker. Fräs tills det börar såsa ihops sig. (det skall inte bara vätska sig men ha tomatbitarna kvar) smaka av - kanske man behöver lite syra i form av en skvätt citron. Rör ihop med pastan. Servera med parmesan och kanske lite färska kryddor. Lycka till.

ps en annan dag skall jag göra långsam tomatsås.

Inga kommentarer: