söndag 18 oktober 2009

En grillad med bröd tack!


Grillade grönsaker med limeyoghurt i pita - hemmalagad lunch på 10 minuter.

Lite strimlad fänkål
några bitar paprika
1/4 gul lök hackad
1 klyfta vitlök finhackad
lite blomkål
näve kikärtor
kalamataoliver
+
nypa spiskummin
salt
peppar

Såsen är ett måste om detta skall bli gott.
lime-yoghurt
1 dl turk-yog
skal av 1/4 lime
saft av 1/4 lime
salt
+
Pita

Stek bara grönsakerna med kryddor och allt och servera med brödet. "Grilla" tja jag brukar kalla det så. När man steker på högsta värme, så det blir nästan lite bränt och har ganska mycket tuggmotstånd kvar. Skär pitat i två delar så går det ner i brödrosten och allt blir mycket roligare. Såsen är bara att röra ihop.

Inga kommentarer: