onsdag 25 november 2009

Baby-spenatpaj med körsbärstomater


För dig som är lite som den här killen.

2 personers middag och 2 lunchlådor:
1 påse babyspenat
en näve körsbärstomater
1 charlottenlök
1 klyfta vitlök
2 dl mat-yoghurt (eller dylikt)
1 dl mjölk
3 ägg
1/2 tsk salt
peppar
valfri ost
+
pajdeg
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
100 gr smör
salt


Gör pajdeg och förgrädda på 225 grader. Vispa ägg och rör ner mjölk och yoghurt. Finhacka lök och vitlök och rör ihop + salt. Vänd sedan ner spenaten. Fördela i pajskalet, skär körsbärstomaterna på mitten och lägg på toppen, strössla över valfri ost. Grädda i 15 minuter cirka. Servera med en god sallad med tuggmotstånd, jag kan tipsa om rödkål!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åh det såg väldigt gott ut!!

Måste säga med att du har en jätte bra blogg, har kopierat endel recept som jag tänkt prova TACK ha det bra

Fröken Dill sa...

Yoghurt i pajen har jag aldrig provat, men det lät väldigt gott, särskilt tillsammans med spenat och tomat!
Tycker fröken Dill