måndag 9 november 2009

Vego-frikadeller


Provköket testar vego-frikadeller! Jag var osäker om det skulle gå att koka eller om det bara skulle trilla isär. Men det höll ihop fint och blev gott och saftigt. Prima måndagsmiddag.

4 dl blötlagda kikärtor
2 msk sesampasta
1/2 tsk salt
2 klyftor vitlök
1/2 kruka bladpersilja eller koriander, grovt hackad
1 tsk spiskummin
+
burk hela tomater
1 liten gul lök
1 klyfta vitlök
1/2 msk socker
1 grönsaksbuljong
+
feta (eller annan ost)
pasta
kanske lite timjan eller basilika

Hacka lök och vitlök fräs i olja, hacka upp tomaterna grovt, häll på dom+spad, smulad buljong och socker, låt puttra under lock medan du..

mixar samtliga ingredienser i falafeln. Hetta upp en stekpanna med olja, klicka ut msk-stora klickar och stek på båda sidor. Stoppa sedan ner falafeln i tomatsåsen, rör försiktigt runt så såsen täcker. Lägg på lock och låt koka i 5–10 minuter.

Servera med pasta och lite god ost smulad på.

Inga kommentarer: