måndag 14 december 2009

Krämig grönkålsoppa


Halländskt gästabud i kväll - och då passar ju detta. Enkel, len, mycket god soppa.

4 portioner:
250 gram, ett stånd grönkål
1 gul lök
2 små klyftor vitlök
2 veg buljong
8 dl vatten
2 dl grädde
1/2 citron
muskot
svartpeppar

Rensa bor det grövsta från grönkålen. Fräs den i smör och olja. Fräs även hackad vitlök och lök i smör. Lägg ner i en stor kastrull - häll på vatten och buljong. Låt koka under lock i 20 minuter tills grönkålen är riktigt mjuk. Mixa slätt. Häll på grädde och smaksätt med muskot och svartpeppar. Pressa knappt halva citronen, smaka av och enjoy - kanske med gott rågknäcke med kryddost!

2 kommentarer:

Hanna sa...

Vilken underbar matblogg. Har precis hittat den och blev så farcinerad att jag missat början på min tvättid. Ska lägga till den som favorit omgående. Blogga snyggt!

Kocken sa...

Thanks och välkommen åter!