fredag 16 april 2010

Krämig citruskyckling


Tillgodoser behoven när vädret är så här veligt, ena sekunden varm våridyll – andra sekunden mulet och iskalla vindar. Då behöver man lite frisk citrus OCH något milt och gräddigt. Mycket gott.

1kycklingfilé
1 apelsin
1 liten gul lök
1/2 citron, saft och skal
1/2 tsk torkad ingefära
1 dl grädde
salt
peppar
+
bulgur eller ris
+
om man vill
basilika
rostade sesamfrö

Skär kycklingen i små bitar, marinera med citronsaft och det yttersta skalet finrivet samt 1/2 tsk salt. Finhacka den gula löken, bryn lök och kyckling i olja till den får färg. Häll på allt citronsaft från marianaden samt apelsinsaften och ingefära, låt puttra några minuter, häll sedan på grädden och den rivna moroten, salta & peppra. Låt grytan puttra på tills en krämig konsistens uppstår. Servera med bulgur och toppa med basilika och sesam.

2 kommentarer:

Anna sa...

Men... ska det inte vara morötter i då? Och en kycklingfilé - är det bara till en portion då eller? :)

Kocken sa...

Just det! Glömde mototen. Skriver in det. Men jag tycker annars att det räcker ganska bra med en kycklingbit, när man har annat i grytan också. Lycka till!