söndag 9 maj 2010

Egyptisk linssoppa


Favorit i repris. Smakad på egyptisk strandrestaurang för flera år sedan. Spiskummin och citron ger mesta smaken. Gott!

3 dl gröna linser
12 dl vatten
1 gul lök
2 klyftor vitlök
saft av 1,5 citron
1,5 msk hel spiskummin
2 buljong, jag brukar ta en veg och en höns
1 msk torkad chilli flakes
+
Färsk koriander
Krutonger

Hacka gul lök, vitlök. Stek lök, linser och spiskummin i 1 msk olja en stund, häll på vatten och buljong, koka under lock tills Linserna är mjuka. Pressa citron och blanda ner chilli. Mixa soppan slät.

Krutonger gör man enkelt genom att steka brödkuber i smör. Servera med mycket färsk koriander strödd över.

1 kommentar:

Lisa Holm sa...

Äntligen ett recept som återskapar den linssoppa min mor lagade på 70-talet.