fredag 4 juni 2010

Goda små snacks av falafelkaraktär


En slags mini-falafel. Men goda att äta utan pita. Vi kan kalla det vegetarisk ölkorv.

3 dl kikärtor, okokta men blötlagda i 2 dar (frys in och plocka fram efter behov)
1 dl sesamfrö
1 msk sambal olek
2 klyftor vitlök
1 grönsaks-buljong
1 tsk spiskummin
5 dl rapsolja till frityr

dipsås
1,5 dl naturell yoghurt
1 msk sesampasta
lite flytande honung
lite salt

Mixa allt slätt. Blanda ner sesamfrö efter.
Hetta upp en kastrull med oljan tills den börjar knäppa lite. Klicka försiktigt ner ca 1 tsk per bit i oljan. Tag upp då de ser gyllene och fina ut. Låt rinna av i ett durkslag med hushållspapper.

Såsen är bara att röra ihop.

1 kommentar:

Fröken Dill sa...

Spännande! Kan vara ett bra recept att fritera i pergolan på landet i sommar. Gillar falafel, men har aldrig lagat det själv.
Hälsningar från fröken Dill