onsdag 9 juni 2010

Spagetti och linsfärsås


Töntigt namn - I know. Men det hänger med sedan högstadiet. Jag har alltid älskat den här enkla rätten. Här i lyxig variant med grädde och oliver.

3 portioner:
Observera: alla ingridienser är 1 st!
1 dl röda linser
1 tråg körsbärstomater
1 röd grillad paprika (eller kanske en msk ajvar)
1 dl gröna oliver
1 gul lök
1 klyfta vitlök
1 dl grädde
1 msk röd- eller vitvinsvinäger
Om man inte har oliver som ger mycket smak och sälta så kan man ta en grönsaksbuljong.
salt peppar
+
färsk koriander eller annat kryddgrönt
lite cheeeeze

Koka linserna i saltat vatten tills dom är mjuka med en liten hård kärna i mitten. Häll av i ett durkslag.

Fräs först finhackad lök och vitlök, stek sedan med tomaterna, delade i klyftor och paprikan. Häll på linser grädde, vinäger och oliver skurna i skivor. Koka ihop och smaka av med salt och peppar. Servera med spagetti och färska kryddor och riven ost. Det är grejer det!

Inga kommentarer: