tisdag 10 augusti 2010

Närproducerade koreanska pannkakor


I alla fall zuccini, koriander och lök är odlade på lotten! Chilli och vitlök sätter jag upp på komihåglistan för nästa års odling.

En solo middag:
1 ägg
1 dl mjöl
1 dl mjölk
Nypa salt
En stor näve riven zuccini

Sås ca:
1 tsk fisksås
1 tsk socker
2 msk jordnötter
bit röd chilli
1/2 saft av lime
1/4 gul lök
1/2 vitlöksklyfta
aningens sesamolja
färsk koriander

Vispa ihop mjöl, mjölk, ägg och salt samt riven zuccini. Låt stå i kylskåpet en stund. Under tiden fixa ihop såsen. Värm en stekpanna med olja i. Fördela smeten på 2 pannkakor. Stek i 5 minuter på varje sida.

Såsen: finhacka vitlök, lök, chillli, hacka jordnötter, blanda ihop med socker, soja sesamolja, limesaft och koriander. Smaka av, för detta är ju lite en balansakt mellan salt surt sött och fisksåsigt!

Zuccini på g:

1 kommentar:

Peter Sjögårde sa...

Åh... ser gott ut, får mig att sakna pa jon och dong dong ju! Har du gjort koreanska pannkakor med mungbönsmjöl?