lördag 20 november 2010

Dementas bröd remix


De dementas bröd har jag lagt upp förut i provköket. Länk –> Det är så många ingredienser och alltid något som saknas. När man väl kommer till ICA har man glömt var det vad för mjöl eller kli-sort som saknades. Eh, vad var det som skulle bakas egentligen?

Därför uppstår hela tiden nya varianter, lägger ut kvällens mix:

Blanda först det torra:
5 dl rågmjöl
2 dl polenta
2 dl havregryn
1 dl krossat linfrö
2,5 dl kruskakli
5 dl vetemjöl
2 tsk salt
5 tsk bikarbonat
+
Rör sedan ner
1 liter fil
0,5 dl honung eller brödsirap
+
toppa med sesamfrö

Blanda ihop snabbt så att allt blir en smet (skall ej knådas)

Smöra två avlånga brödformar & fördela smeten.

Grädda i 2 timmar i mitten av ugnen på 175 grader, sätt folie över efter första timmen. Tag bröden ur formen direkt när dom är klara och låt svalna i en handduk. Går bra att frysa in.

Jag tror egentligen att originalet är snäppet godare. Men jag vill demonstrera en princip, köket är till för att freestyla you guys!

Inga kommentarer: