lördag 6 november 2010

Friterad manchego med sylt


Var tvungen att pröva denna klassiker. Gott var det – men den manchego jag använde var kanske lite väl hård. En lite mjukare getost (men ändå fast) kan nog bli ännu bättre. Se vad ni finner i ostdisken!

Manchego (eller ngn annan fast getost)
+
1 ägg
vetemjöl
ströbröd
plommonsylt*
eller annan god marmelad

Görsåhära:
skär osten i jämnstora bitar
doppa i ägg
doppa i mjöl
doppa i ägg igen
doppa i ströbröd

Fritera precis innan ni ska äta! Värm upp frityrolja, det ska vara riktigt hett så det knäpper i oljan. Doppa en bit först och se om det bubblar och spritter, ta i så fall även resten och släpp mer försiktigt. Fritera tills dom ser fina och gyllene ut. Tag upp med hålslev och låt rinna av på papper. Servera med sylt eller marmelad.

*Sylten är sponsrad av Lisas Hellbergs farsa.

Inga kommentarer: