tisdag 23 november 2010

Kycklingbiffar i bästa thaianda


Biffarna blev goda! Salta, ingefärabitiga och sesamnötiga.

2 port:
1 stor kycklingefilé eller 2 mindre
1 dm finstrimlad purjo
nästan 1 tsk salt
1/2 dl sesamfrö
2 cm grovriven ingefära
lite gurkmeja (mest för kulören)
1 tsk stark chillisås
liten press lime
+
Wokade grönsaker: broccoli, paprika, morot mm
(olja, fisksås, risvinäger, lite honung)
+
Stark (asiatisk) chilisås
Keso
Ni kanske kan hitta på en bättre sås?

Mixa kycklingköttet i mixer, salta (ganska mycket), blanda ihop med sesam, ingefära och finstimlad purjo (ganska mycket), samt en skvätt lime (eller vinäger). Forma fyra biffar. Stek i olja på medelhög värme. De ska få färg!

Woken wokas & riset kokas. Jag tyckte det var gott med keso till.. lite stilbrott kanske.. skit samma!

Inga kommentarer: