tisdag 21 december 2010

Aubergine- & svampröra med bulgur


Kylskåpsrensning innan hemfärd till julfirande resulterade i detta trevliga hopkok.

1 mindre aubergine
1 näve svamp
1 stor gul lök
1 handfull körsbärstomater eller 2 vanliga
2 klyftor vitlök
2 cm ingefära
2 msk fisksås
1 msk balsamvinäger
1 msk sambal olek
2 msk olja
+
1 dl jordnötter
+
bulgur kokad med buljong
bladpersilja
spiskummin
lite olja

Koka bulgur i buljong med några nypor spiskummin, hacka persilja och blanda ner sista minuten. Stek upp grovt hackad aubergine, finhackad lök, och skivad svamp i generöst med olja, när det börjar få färg, häll på fisksås och balsamvinäger och sambal, efter en stund 1/2 dl vatten så det mjukas upp. Mot slutet blanda ner grovt hackad tomat, ingefära i tunna strimlor och finhackad vitlök, fräs med tills tomaterna blir lite lagom mosiga. Servera med jordnötter på topp.

Inga kommentarer: