söndag 19 december 2010

Ljummen tomatsallad


Färgfabrikens café serverar otroligt god lunch. Häromveckan åt jag en laxlasagne - med en tomatsallad som smakade helt överaskande mycket, ungefär som egenodlade tomater på sommaren. Och nu är vi ju mitt i årstid då tomaterna brukar vara stela och smaklösa. Det finns således knep! Värmer man på tomaterna en aning, mjukas dom upp och smakar mer. En nypa socker i marinaden gör också susen.

Halverade körsbärstomater
eller grovt hackade vanliga
olivolja
balsamvinäger
salt, gärna fling-
socker
finhackad lök av valfritt slag
basilika

Värm upp tomaterna i en stekpanna med lite olja bara lite grann, inte så att dom börjar mosa sig. Lägg över i en bunke. Häll över lite balsamvinäger, nypa salt, nypa socker, skvätt olja, finhackad lök, och basilka, låt dra en liten- eller större stund. Servera kanske med varm macka, det var inte tokigt!

Inga kommentarer: