måndag 31 januari 2011

Broccolisoppa med äpple



On top peccorino & krutonger.

Man känner inte smaken av äpplet direkt men det tillför lite sötma och syra. Ungefär som vin.

1,5 dm purjo
1 stånd broccoli
0.5 l vatten (+ lite mer ev)
1/2 paket créme fraische
1 buljongtärning
2 klyftor vitlök
1 litet syrligt äpple
1-2 tsk äpplecidervinäger
salt peppar
+
ngn skiva formfranska
peccorino (eller parmesan)

Fräs skivad purjo och hackad vitlök (utan mittsträng) i olja, dela upp broccolin i buketter, häll på den och vatten, buljong, samt skalat äpple i bitar. Koka en stund, lägg ner creme-f, salta peppra, mixa, häll på en tsk vinäger, smaka av, kanske lite till? Gott med det syrliga tycker jag.

Krutonger: skär i små kuber, stek med ganska mycket olja och lite salt. Hyvla peccorino

Dagens bonus! Gulligt -->

Inga kommentarer: