måndag 24 januari 2011

Lammkorvsgryta med pocherade ägg


Hummushaket Reggev på ringvägen har jag skrivit om förut här i provköket (-->) häromdagen prövade jag något förutom just hummus - som några entusiastiska bordsgrannar tipsat om vid ett tidigare tillfälle. Mycket gott. Jag prövar en egen variant.

3 portioner ca:
2 burkar hela tomater
1 gul lök
2 stora eller 3 mindre vitlöksklyftor
1/2 augbergine
1-2 merguez, eller annan lammkorv
(tips! för vegetarisk variant - tag bort)
grönsaksbuljongtärning
1 tsk spiskummin
1 msk rökt paprika pulver vad? -->
1 tsk harissapasta
+
3 ägg
turk-yog
+
rostat bröd eller pita

Stek finhackad lök, vitlök, grovhackad aubergine och korv i bitar i ett några msk olivolja, salta. När auberginen börjar smälta, häll på båda burkarna tomat och skär upp tomaten grovt. Häll på en halv burk med vatten. Finriv en buljongtärning och blanda ner, samt mortlad spiskummin och rökt paprikapulver, harissapasta samt en nypa salt. Låt koka ihop sig en stund. Smaka av så det är lagom salt. Sänk värmen så det puttrar mjukt, kläck ner äggen och lägg på ett lock. Låt skjuda i ca 10 minuter. Servera med en klick turk-yogurt och kanske lite rostade sesamfrön, samt ett gott rostat bröd.

1 kommentar:

Anonym sa...

mmmycket gott!