tisdag 18 januari 2011

Rödbetsråraka med fetacreme


Inspirerat av min arbetskamrat som målande beskrev sin födelsedagsmiddag på Pelikan.

Per person blandade rotsaker:
1 lagom stor potatis mjölig
1 lagom stor rödbeta
1/2 morot
1/2 tsk salt
peppar
1 ägg (går även utan om man vänder försiktigt)

Fetacreme:
fårost
turkisk yoghurt eller dylikt
liite honung
+
Bönsallad t ex: bönor, lök, persilja, olja, citron

Riv rotsaker, salta (ordentligt) & blanda, Jag gjorde det här 2 dagar i rad först utan ägg och sedan med. Det var godare utan ägg tycker jag, men lite pilligt att vända. Men om rårakan faller isär under vändning kan man liksom putta ihop den lite diskret. Vilket som! Stek med mycket olja så blir det krispigt och fint. Först på högre värme sedan på lägre. Låt steka 10–15 minuter.

Créme: Mosa feta, blanda med yoghurt och en aning honung.

Inga kommentarer: