söndag 20 mars 2011

Palsternacka med apelsin och grädde


En riktig mjukis! Efterhärmad av en soppa vi åt på Bonniers Konsthall förra helgen. Blev då påmind om hur gott det är med palsternacka.

2 mindre palsternackor
1 morot
1 liten gul lök
1/2 apelsin
1 dl grädde
4 dl vatten
1 grönsaksbuljong
salt peppar
kanske lite citron
+
Basilika

Fräs finhakad lök i smör. Koka upp med buljong, skalad hackad palsternacka och morot. Koka mjukt. Pressa apelsinen, häll på grädden, mixa slätt. Smaka av med salt peppar, eventuellt lite citron om man vill balansera upp. Späd försiktigt till önskad konsistens. Gott med basilika på topp.

3 kommentarer:

Fröken Dill sa...

Mmmmmm,låter toppengott! Den soppan ska jag laga till J. Han svårtolkat palsternacka.
Hälsningar från fröken Dill

Fröken Dill sa...

"svår-gillar" ville jag skriva, men inte i-paden.

Kocken sa...

Jo dom kan vara lite svåra, paddorna. Kul om ni testar soppan! Trevlig söndag!