tisdag 9 augusti 2011

Panerad zuccini, varm mangold- och tomatsallad och sojamarinerad lax


Det mesta på det här fatet egenodlat. Fiskdamm får blir nästa års projekt.

Zuccini
ägg
sesamfrö och eller ströbröd
salt peppar

Olivolja
Rödlök
Tomater (inte från lotten men skriver också upp för nästa år)
Magnold eller spenat
Salt socker & liten skvätt vinäger

Lax
marinerad i japansk soja
med en aning vitlök

Zuccini är jättegott panerat. Skär 0,5 cm skivor. Vänd i ägg. Vänd sedan i ett fat med ströbröd, gärna lite saltat och pepprat. Stek tills det blir fin färg på båda sidor.

Varm sallad: Fräs upp lök, lägg efter en liten stund på mangold, efter ytterligare en liten stund hackad tomat - den ska inte bli mosig, bara varm och mjuk. Salta, sockra, peppra och vinägra en skvätt.

Lax: marinera bitar i lite soja och aningens vitlök. Halstra snabbt på båda sidor, gott om laxen är ”halvklar” i mitten.

Inga kommentarer: