torsdag 18 augusti 2011

Rostad sommarsquash med chévrecreme


Jag cyklade förbi kolonilotten på vägen hem och plockade med mig middagen. Sommarsquash liknar egentligen mer en pumpa än zuccini. Den får en krämigt konsistens då den tillagas. Mycket gott.

Rostat
gul sommarsquash (kan ersättas med ngn annan form av pumpa eller butternut squash)
gula lökar
rosmarin
olja
salt

Kokt
färska morötter
potatis

Mosat
2 msk creme fraische
2 msk keso
motsvarande mängd chévre
(ca 2 portioner)

Sallad
persilja

Skär sommarsquashen i dryga cm skivor. Klyv löken i 6 "klyftor" ringa olja över, salta ordentligt och strö rosmarin. Grilla i ugnen i 15-20 minuter på 225 grader, högt upp. Håll ett öga så man tar ut dom när dom ser fina ut.

Mosa ihop chévre, keso, creme fraische och smaka av med lite salt.

Man måste gallra i morotslandet där det står för tätt och då får man upp sådana här bedårande små saker. Och framförallt: goda!


Inga kommentarer: