måndag 15 augusti 2011

Sallad med chilli-tonfiskröra och grillad tomat


Idag åt jag lunch på Bakverket, ett fikaklassiker på Bondgatan 59 i Stockholm. Dom har jättegoda mackor och härliga frukostpaket, väl lämpade för helgmorgnar då man känner för att parkera sig en bra stund. I dag prövade jag tonfisksalladen och även den var mycket god! En detalj som jag gillade var att man grillat tomaten lite. Det blev en härmis till middag på en gång, med sallad, bönor och lök från lotten. Lätt som en plätt att slänga ihop.

2 portioner:
1 burk tonfisk
1 dryg matsked creme fraische
1 knapp matsked majonäs
2 tsk sambal olek
nypa salt
+
1 grillad tomat
1 avocado (halva per portion)
1 ägg (halva per portion)
lite paprika
kokta bönor
valfri lök
sallad
kalamataoliver
+
Dressing
2 msk olja
1 tsk söt stark senap
1 knapp msk äpplevinäger
ett par nypor salt

Koka ägg (släng med bönor sista minuterna), klyv och grilla tomaten snabbt (eller stek snabbt på snittytan i en stekpanna), rör ihop tonfisksmeten och smaka av så det är lagom start och salt. Tänk på att sambal olek är ganska salt och därför kan man vara försiktig med saltet. Dressingen rör man bara ihop.

Jaha Google.. hur tänkte du nu?

Inga kommentarer: