måndag 8 augusti 2011

Soppa på färska tomater och örter med mozarella


Mozarella är ostens svar på marsmallows, konsistensen blir mycket roligare i varmt tillstånd! Därför passar det perfekt i soppa.

2 port:
4 färska mogna tomater
1 röd lök
2 klyftor vitlök
1 röd paprika
1 grönsaksbuljong
1 tsk balsamvinäger
salt peppar
nypa socker
+
En handfull färska örter, här koriander men basilika eller timjan går minst lika bra.
Mozarella - här baby-size
gröna bönor, i detta fall mest av estetiska skäl

Fräs hackad lök och vitlök i lite olja, hacka alla grönsaker grovt och låt koka upp några minuter, lägg sedan till ca 3 dl vatten (ta det lite försiktigt så det inte blir blaskigt) buljong, balsamvinäger, salt och peppar och socker. Låt skjuda en stund, mixa sedan slätt. Hacka örterna grovt och mixa ner det med. Servera soppan het och lägg i några mini-mozarellas, toppa med lite örter

1 kommentar:

Fröken Dill sa...

Å vad gott!
Också jag lagade egen tomatsoppa igår. Avnjöt den med örtiga brödkrutonger och bitar av kryddig lammkorv.
Hälsningar från fröken Dill