torsdag 6 oktober 2011

Kumminpanerad ost, surslaw och rostade rotfrukter


Observera skidbacksformen på den panerade osten! Middag inspirerad av Babylons klassiker. Surslawen är dock en egen uppfinning = coleslaw gjord på surkål, bra idé eller hur.

Blandade rotfrukter (från lotten ✌)
morot
palsternacka
potatis
rotselleri
olja salt peppar

Valfri hårdost (här präst †)
ägg
vetemjöl+salt
ströbröd
kummin

Surkål
morot
lite rödlök
lite majjo
lite creme fraische
salt

inlagd gurka
lite rostade frön (pumpa solros)
sallad

Skär rotfrukter i bitar och blanda med olja och ganska mycket salt, grilla i ugnen på hög värme – tills det ser klart ut.

Ost: skär i ca 1/2 cm skivor. Vänd i ägg, vänd i vetemjöl och salt, doppa i ägg, vänd i ströbröds och kummunblandning. Stek i smör och olja (smör för smak, olja för att det inte ska brännas).

Surslaw: blanda ihop surkål, knappt motsvarande mängd finriven morot, lite mer creme-f och lite mindre majjo, smaka av med salt.

Sallad är gott med lite söt balsamvinäger.

Och så öl för maximal njut.

Inga kommentarer: