torsdag 20 oktober 2011

Rotwok


Rotfrukter i asiatisk tappning!

vitkål
morot
rotselleri
röd eller gul lök
och vit lök
broccoli (är ju en rotfrukt det vet alla)
+
breda risnudlar
rostade solroskärnor
lite koriander eller persilja
+
risvinäger
asiatisk fisksås
ljus soja
chilliflakes
socker
ägg

Koka upp vatten med salt och låt de breda risnudlarna dra i 3 minuter. Finstrimla kål, strimla morot, lök, rotselleri, fördela broccoli i buketter. Hetta upp en wok- eller stekpanna med ganska mycket olja. Stek grönsakerna några minuter på hög värme. Häll över risvinäger och fisksås (jag hade ungefär 2 msk av risvinäger och 1 msk av fisksås) lägg över ett lock så går det snabbare. Hacka en vitlöksklyfta fint och blanda ner. Ett par nypor socker också. Stek med risnudlarna sista stunden och smaka av med sojan och strö chilliflakes över.

Skjut över woken på ett en tallrik och scrambla ett ägg per person i den heta pannan.

Strö lite solrosfrö och hackad koriander (eller här persilja från lotten) över och enjoy din billiga middag!

Inga kommentarer: