måndag 24 oktober 2011

Varma mackor quattro formaggio-style!




Allt som krävs är fyra sorters goda skalkar.

Till exempel:
Holländsk vällagrad gouda
Parmesan
En bit peccorino tror jag det var
Och prästost
Men tag vad som finns att tillgå.
+
Körsbärstomater
lite hackad rödlök
olja balsamvinäger salt
basilika

Börja med att rosta tomaterna i ugnen så dom blir mjuka. Tag ut och vänd med lite olja och vinäger och salt i en skål, hacka lite rödlök och blanda ner.

Rosta även bröden. Lägg på osten först, i olika högar så blir tuggorna varierande i smak. Kul. Tomaterna ovanpå. Grädda i några minuter. Toppa med några basilikablad!

--------



Till mackorna kan man äta lins-, tomat- och rödbetssoppa:

1 gul lök
2 små rödbetor
2 klyftor vitlök
2 små morötter
1 burk hela tomater
1 dl röda linser
1 msk riven ingefära
1 msk balsamvinäger
2 buljongtärningar
1 msk sambal olek
5–7 dl vatten
+
creme fraiche

Hacka lök, vitlök, fräs i olja, riv morot och rödbeta, koka upp med tomat, vatten (börja med lite mindre), buljong, ingefära, sambal, balsamvinäger, låt koka tills det blir småmjukt, mixa slätt, häll ner linserna, koka tills det är mjukt, smaka av med salt och späd till önskad konsistens.

Inga kommentarer: