onsdag 4 januari 2012

Pasta med lök och morot


Enklast tänkbara lilla pytt och faktiskt en riktigt god middag. Lök och morot blir mjukt och sött och lyfts upp av buljong och den salta osten till.

Per person
1 morot
1/2 röd (eller gul) lök
1 klyfta vitlök
skvätt citron
1/2 grönsaksbuljong
salt svartpeppar
+
pasta
smör eller olivolja
+
peccorino eller parmasan
något grönt är gott

Koka pasta i väl saltat vatten.

Skala och grovriv morot, hacka gul lök fräs upp i olja, när det börjar mjukna, släng ner finhackad vitlök och finriv buljong, pressa över lite citron (eller någon skvätt vinäger). Man kan slänga på ett par msk vatten för att det ska mjukna ordentligt,

Häll av pastavattnet och släng på en klick smör eller lite olivolja. Blanda med morotsfräset. Salta peppra. Blanda ner en näve finriven parmesan. Lite basilika på topp.

1 kommentar:

Fröken Dill sa...

Det enklaste ÄR verkligen det godaste!