måndag 11 juni 2012

Pumpakaka med kardemumma och citron/sirapsglace







Jag har haft pumpa över från förra sommarens skörd i frysen. I helgen var det vårfest på lotten och då passade det bra att tina en påse. Gott med den sötsyrliga glasyren på.
Det funkar säkert bra att blanda ner morot eller zuccini istället för pumpa. 

3 dl pumpakött, mixad eller finhackad (eller finriven morot / zuccini)
3 ägg
1 dl socker (lite mer om man inte gör glace)
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk kardemummafrö, mortlat
1 tsk kanel
100 gram smör
ströbröd
+
pumpafrön
+
1 dl sirap
1/2 citron

Mixa eller finhacka pumpaköttet.Låt smöret bli rumstempererat och vispa med socker, rör ihop med allt annat. Smörj en form och ströbröda. Fördela smeten och strö pumpafrö över. Grädda på 175 grader i 20-30 minuter. Tills den inte klibbar.

När kakan är klar, ta ut den och stick små hål med en sticka.

Hetta upp sirapen och rör ner citronsaften. Häll ut / pensla över den varma kakan. Den blir blank söt och härlig!

Inga kommentarer: