måndag 2 september 2013

Persiljepesto på färska bönor och snabbsyltad tomat på fetatoast






Det är skördetid just nu på kolonilotten. Bland annat växer bönorna så det knakar. Idag testade jag (efter ett tips från min veggelitokompanjon) att blanda persilja och olivolja på färska bönor. Till det en grillad smörgås med fårost och sötsyrliga tomater. Gott.

2 portioner:
Blandade färska bönor ett par nävar
+
ett knippe persilja
1/2 dl olivolja
ett par nypor salt
1/2 citron

bröd (här saltås anis fikon-bröd, gillar´t)
fårost
+
1 stor tomat - gärna halvmogen
1/2 dl rödvinsvinäger
1 msk socker


Koka bönorna. Mixa persilja, olja, salt citron och fördela över de färdigkokta bönorna.

Smula fetaost på brödskivor och grilla i ugnen. (Jag gjorde misstaget att rosta bröden först för maximal krisp, men det blev då bränt på kanterna. Fick skära bort dem)

Tomater: Koka upp vinäger och socker tills det reducerat en aning och börjar koka lite segt. Blanda ner tärnad tomat i den heta vätskan - tag av från värmen och låt stå och dra. Sedan upp på mackan!




1 kommentar:

Fröken Dill sa...

Vilken härlig skörd. Den här årstiden med dignande skördekorgar ÄR bara bäst!