fredag 11 april 2014

Provköket i Istanbul, dag 8

Vi får tips om en bra matthandlare och min resekompis köper med två vackra kelimmattor. Det tar mesta delen av förmiddagen men vi hinner bara kolla igenom en liten bit, det finns hur många fina mattor som helst. Min funktion blir mest som assistant shopper men slår till på två fina kuddfodral i sista sekunden. 

Ayran-fontän! Turkiska grillade smaker passar perfekt med ayran till, yoghurtdryck som är lätt saltad. 

I kvarteret vid mattförsäljaren glider vi in på en restaurang och beställer in en av flera pide längs resan. Vegetariska varianten är ganska inte komplicerad: det är bara ost på. Med lite pressad citron och persilja på blir den mer spännande.

Servitören haussar rätten till skyarna och jag är ju tvungen att testa: grillat kött med pommes och tomat i – inrullat i bröd. Låter enkelt och smakar enkelt. Men gott!

I basarkvarteren hittar ett ställe som står och grillar kunefe på gatan och vi testar åter denna sötsalta segkrispiga dessert. Vi kommer överens om att detta måste återskapas hemma!

Man äter den varm direkt från grillen. Så här ser det ut när man tar en bit!

Inga kommentarer: