onsdag 2 juli 2014

Pytt på färskpotatis och halloumi



Pytt på överbliven kokt färskpotatis
Samt lite andra fynd från sommarstugekylskåpet. Kålen och löken mjukar upp och tomaten tillför syrlighet. Enkelt fixat och jättegott! 

2 portioner kokt färskpotatis
2 färska gula lökar
Ett par nävar strimlad vitkål
Några körsbärstomater
Kryddgrönt - här oregano och timjan
Salt peppar
Smör till stekning

Gräddfil 1,5 dl ca
2 msk röd pesto
Salt

1 paket halloumi

Skär potatis i bitar och hacka lök. Stek i rikligt med smör. Strimla kålen och lägg på när potatisen/löken börjar få färg. Sista minuten stek med klyftad tomat och hackat kryddgrönt. Salta och peppra.

Lägg åt sidan, skär halloumi i bitar och stek, lägg sedan på pytten och toppa med ruccola.

Gräddfil och pesto är bara att röra ihop samt smaka av med salt.

Inga kommentarer: